Auto Huren Curacao Tips

Tips voor het huren van een auto op Curacao?

Wij wonen en werken al jaren op Curacao en daarmee helpen wij u graag. Heeft u vragen of de verkeersregels op het eiland? Wat wel/niet mag en waar u op moet letten tijdens een autorit op Curacao?

Wat u moet weten over het huren van een auto op Curacao.

Een auto huren op Curacao is een keuze die veel toeristen en studenten maken. Zit u op een resort, heeft u een woning, villa of appartement gehuurd? Wij raden het aan om een auto te huren, het is niet heel erg duur en super gemakkelijk bijvoorbeeld om boods

chappen te doen of lekker naar een strand te rijden. Het vergelijken van auto verhuurders is een must. Er zijn veel aanbieders dat maakt het er niet gemakkelijker op. Uiteraard bevelen wij ons zelf aan, maar er zijn ook genoeg andere verhuurders op het eiland. Ben je bijvoorbeeld student en op zoek naar een huurauto voor tijdens je stage? Dan zouden wij altijd kiezen voor stageautoverhuur Curacao.

Waar moet u op letten tijdens het rijden?

Wanneer u met uw huurauto op de weg rijdt is het noodzakelijk extra goed op te letten. De wegen op Curacao zijn niet te vergelijken met de wegen in Nederland.

  1. Verkeer van rechts heeft geen voorrang op Curacao.
  2. Er wordt vaak door rood licht gereden.
  3. Op rotondes heeft u niet altijd voorrang, let dus goed op de borden!
  4. Wanneer het regent dient u extra afstand te houden
  5. Door de olie worden de wegen namelijk glad. Spekglad!

Vakantie vieren op Curacao; onze insider tips!

Onder de Nederlanders wordt Curacao steeds populairder als vakantiebestemming. Met dagelijkse vluchten vanaf Amsterdam sta je binnen 10 uur op Hato. Curacao is naast een perfect eiland voor zon-zee-strand ook een heel actief eiland; denk en doe eens de Christoffelberg, Westpunt, Rondje door Punda en zo zijn er nog veel meer leuke actieve excursies.

Een handige Roadmap van Curacao.

Wij werken samen met verschillende partners welke het auto rijden op Curacao veilig en vertrouwd maken. Hier vind je een link naar een volwaardige roadmap, zo kunt u thuis al voorbereidt op vakantie gaan! Klik hier voor een duidelijke routemap van Curacao.

 

Auto huren Curacao budget

Aan welk budget moet je denken bij het huren van een auto op Curacao? Is het erg duur? Nee dat valt wel mee let echter wel op. Bij veel verhuurders zijn niet alle kosten opgenomen in de prijs welke je ziet op de website. Bij ons wel, wij hanteren een all-in huurprijs bij ons weet je dus exact waar je aan toe bent. Per dag moet je rekenen op 45-55 Gulden, dit is ongeveer € 20,- tot € 25,- per dag voor een kleine auto. Wil je iets groter of ben je met meer dan 3 personen dan zit je een hogere categorie, maar ook dat is zeker betaalbaar.

Auto huren Curacao Jan Thiel

Zit je op Jan Thiel met Corendon, Tui of een andere pakketreis? Dan is een auto huren via de reismaatschappij natuurlijk altijd gemakkelijk en snel, let wel op de tarieven bij hun zijn vaak veel hoger dan bij een lokaal autoverhuurbedrijf.

Auto Huren Curacao Leeftijd?

Is er een minimum leeftijd voor het huren van een auto?