Vragen over Curaçao

De meest gestelde vragen van gasten die naar Curaçao komen.

Waar moet je dus op letten als naar Curaçao gaat op vakantie? Wij krijgen dagelijks vele vragen van onze huurders en bezoekers. daarom hebben wij voor jullie een top 10 van vragen gemaakt die onze klanten stellen voordat ze naar Curaçao komen.

1. Wat zijn de meest populaire stranden waar je echt naar toe moet gaan?

“Playa Kenepa Grandi is toch wel het meest gefotografeerde strand van Curaçao. Maar met meer dan 30 stranden is er voor elke dag van je vakantie of stage wel een leuk strand uit te zoeken.”

2. Is het lastig om op Curaçao auto te rijden?

“Ja en nee, daar zijn wij eerlijk in. Zijn er regels? Af en toe…. de normale verkeersregels zijn van toepassing echter iedereen is iets relaxter. Zo wordt er veel gedronken en gereden, bij een huurauto (ook bij een gewone auto trouwens) moet je er goed opletten want als je drinkt en een ongeluk veroorzaakt ben je natuurlijk niet verzekerd. ”

3. Hoe kun je het beste een verblijf huren?

Een woning of appartement huren kun je overal op Curaçao maar ook al vanuit Nederland regelen. Goedkoop is duurkoop zeggen ze vaak en dat geldt niet alleen voor het huren van een auto. Kijk goed naar de voorwaarden maar wat nog belangrijker is; de locatie van het huis of appartement. Is het veilig? Is het op een resort of staat het op westpunt zonder enige andere woningen?

4. Waar kun je lekker eten op Curacao?

Waar niet? er zijn meer restaurants op Curacao dan je kunt bezoeken… Echt specialiteiten vind je bij Janchi’s op Westpunt waar je Fungi en Ighuana kan eten. Onze top 5 van restaurants op Curacao op dit moment. (juni 2015)

1. BijBlauw Boutique Hotel/ Restaurant Pietermaai
2. Karakter Coral estate
3. Burgerbar Riffort
4. Kome Pietermaai
5. De Gouverneur tegen over de handelskade.

*Klik op de links om direct naar de websites van deze restaurants te gaan.